Thursday, July 7, 2011

DiScoVeriNG siNgaPoRe

Kat sini I nak share some photos masa g Singapore ari tu...
Haih nk citer pasal keindahan Singapore tak cukup satu page blog ni kot..
and yang paling penting Universal Studios dia sangat best hokey...

Day 1- Flight kul 6.15 pagi...maka dengan muka terpisat-pisat kami bangun seawal jam 5.00 pagi....berperang gaklah nk kejutkan farouq n papa

Arrived at Changi Airport, Singapore kul 7.00 pagi...kejap je flight ni, xsempat nk mengantuk tgk2 dh sampai Singapore..hehehehe

Terus simpan bag kat Marina Mandarin Hotel...kelas ko hotel ni 5 star gitue..rasa cam celebrity plak hahaha...first time I merasa hotel RM 600 per night...tq bapak mertua ku yg sponsor hotel:)

Lepas simpan bag nk merasa plak naik MRT...gerak g MRT Station untuk ke Universal Studios...

9.15 pagi sampai Universal Studios-sangat jakun-sambil nganga mulut. Duk kat sini sampai kul 7 terus gerak balik hotel.Kaki rasa cam nak pecah setelah seharian berjoli sakan dalam Universal Studios itu.TQ Encik Toyol sponsor saya masuk Universal Studios;)

7.15 malam Check in hotel dan mandi manda

8.45 malam g makan kat Restoren Zam-Zam@Arab Street. Masa ni mg h terkulai layu di tasik masu kot...penat giler

Day 2 -
Breakfast@Marina Square then Jalan2 kt Bugis Street utk cari souvenier.

7.00 malam Bersiap sedia ke Night Safari.Kagum lagi skali dengan tempat ni dan dgn persembahan2 yg dibuat oleh binatang yang ada kat sini...xmcm Zoo kat Malaysia pun

Day 3
Berjalan-jalan di Marina Sand Bay, amik gambar di Merlion

Kesimpulan-Best, best dan best,kalau ada duit bley g lagi...tp barang sgt mahal kat sana so ko xyah mimpi nak shopping2 sakan.

p/s:terima kasih en.toyol kerana anda pasport saya dipenuhi cop2 negara2 yang tak pernah termimpi utk saya pergi.Love u Sayang


















1 comment:

  1. wa...bestnya...kena start menabung nih nak pergi...huk3

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...