Thursday, August 5, 2010

Hari susu ibu sedunia



onle the two of us..i love u darl



mcm ni lah muka farouq masa nyet..nyet



ni position mama n Farouq paling suka..pastu terus lena..zzzzzzzzz



multi task mama moden skang ni


Lama dh tak post ape2 dlm blog ni...berabuk plak rasa...nape ek? jawapannya
.
.
.
sebab malas,xtau nak tulis ape,bz ngan Faroug ku sayang...
hmmm...org ada blog mama pun nk ade blog tp mcm ni lah slalu je jadi projek terbengkalai.

memandangkan bulan ni adalah bulan penyusuan mama pun nk share la momment2 mama menyusukan Farouq...

b4 Farouq lahir mama mmg dh byk baca blog ttg supermom yg tabah menyusukan baby2 mereka dan ada diantaranya sehingga anak dh cecah 2 thn pun still breastfeed lg...cth paling dekat yg mama kagumi ialah MamaQari (iaitu adik ku sendiri yg dh melangkah bendul tu).Walaupun fizikal dia kecik (sebab tu kitaorg gelar dia mek alus)dia still bleh menyusu Qari sehingga hari ni umur Qari cecah 16 bln...fuh...cayalah sis (tiba2 aku mengkagumi mu)

Disebabkan itu juga mama mendapat aura utk breastfeed Farouq walaupun di peringkat awal dulu rasa cam susah je nk wat...
After kuar dr labour room nurse terus suruh Mama susukan Farouq tp time tu sgt kekok..paham2 je lah...segala position mcm xkena..sampai sakit tulang belakang dok bongkok2 nk feeding FArouq...

3rd day dh mengalami engorged atau bahasa kampunya bengkak susu.Ya Allah sakit yang amat masa ni..bila Farouq nk susu je mula la terkial-kial mcm ketam sepit pasir...xreti+sakit+engorged (kalah saiz Pamela Anderson).Nasib baik ibu mertuaku sgt concern n mlm tu gak pi beli pump.

Bila dh pandai guna pump tu rasa lega n mula wat stock susu sket2 (aku mmg pemalas).Jeles plak bila tgk dlm freezer susu Qari yg banyak tiap2 ari...pas tgk br ada aura nk pump susu n mama tok siap beli freezer br utk simpan stock susu mama n mamaqari....

Now, dh pandai susukan Farouq n mcm2 position dh mama cuba...saat susukan Farouq sgt best n rasa mcm dunia ni kita dua je yg punya (kan farouq kan??).Kalau Farouq nk sgt susu mmg tak menyempat...mama baru je angkat baju Farouq dh mula nganga mcm ank burung...sgt comel ank mama ni....Paling besh masa feeding Farouq pandang je muka mama sambil senyum2.....oh my baby boy...i love u so much.Semoga mama dpt suskan Farouq secara esklusif syg

Nk tau citer pg td???Disebabkan dh terer sgt handle breast pump, (siap boleh pump sambil buat keje n menulis)dgn berlagaknya mama pump susu sambil baca email n guess what????.......susu dh penuh dlm milk storage bottle tp mama x sedar...abis melimpah kuar susu maka basahla baju batik ku di hari Khamis ni....terpaksa cover pakai perfume byk2 takut bau susu.....

Moral off the story masa pump susu tu intai2la bottle tu....silap haribulan banjir office ngan susu:)silly me...

p/s:terus rasa rindu kt anak Mama rasa nk half day je...

4 comments:

  1. cayala mak long...i like=)
    nnti farouq dh besr leh buat free style cam Qari (minum smbil berdiri, tertonggeng, meniarap atas badan mama and etc)

    ReplyDelete
  2. Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

    ReplyDelete
  3. oooo dah ada blog tak habaq mai no... hehehhehe chaiyok2.... aku pun sokong BF... eh, baju tu ok tak dengan ko?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...